politika
vijest

Kad manjinski partner postane većinski

Foto: AFP / Andreas Solaro

Talijanska vladajuća koalicija je prilično neobičan politički entitet. Sačinjavaju je Pokret pet zvijezda, emblematičan primjer onoga što se u suvremenoj Europi naziva populizmom, i Liga, krajnje desna stranka, transformirana Sjeverna liga. Iako je sama uspostava koalicije bila naporna i dugotrajna, sam njen sadržaj ne čudi toliko. Neobično je ono što se događalo otkad je koalicija na vlasti.

Naime, Pokret pet zvijezda je bio relativni pobjednik izbora s osvojenih 32% glasova, dok je Liga ušla u koaliciju kao manjinski partner s osvojenih 17,4% glasova. No, u godinu dana situacija se gotovo u potpunosti promijenila. Prema anketama, podrška Ligi je skočila na čak 35%, dok se broj pristalica Pokreta pet zvijezda srozao na tek 25%. Glavni razlog tome je taktika koju je Liga sprovodila od ulaska u koaliciju.

Njen ključni čovjek Matteo Salvini postao je ministar unutarnjih poslova i u potpunosti zagospodario političkim prostorom. Učinio je to neprestanim inzistiranjem na tzv. migrantskom pitanju. A nije se libio niti uskakati kad su posrijedi bile druge teme, poput sukoba s Europskom komisijom oko visine proračunskog deficita. Salvini je zapravo postao neformalni premijer i “čvrsta ruka”, dok su predstavnici Pokreta u vladi preuzeli ulogu neodlučnih kalkulanata.

Preuzimanje kormila

Većina obećanja na osnovu kojih je Pokret osvojio najveći broj glasova na izborima je zapeo u proceduri. Drugim riječima, Liga ih je blokirala. Tu se najviše ističu pitanja iz domene ekologije i infrastrukture. Gotovo na svim pitanjima vlada se priklonila stavovima Lige: od Južnog koridora za plin do (ne)zaustavljanja proizvodnje u čeličani u gradu Tarantu koja je jedan od najvećih zagađivača u tom dijelu Europe. Stoga, nije ni čudo da podrška Pokretu kopni.

Sljedeće pitanje koje je na rasporedu moglo bi dodatno zacementirati odnose u koaliciji i visinu potpore koje stranke uživaju. Riječ je o izgradnji brze pruge između Torina i Lyona, naziva TAV, koju bi trebali financirati EU, Italija i Francuska. Ministar prometa iz redova Pokreta je dao izraditi cost-benefit analizu iz koje je razvidno da Italiji sudjelovanje u izgradnji pruge nije nimalo isplativo. Čak bi joj isplativije bilo povući se iz projekta uz penale od 3,4 milijarde eura. No, Salvini je najavio da se TAV gradi bez obzira na sve.

Vladajuća koalicija u Italiji je zapravo oblik predizborne kampanje u kojoj kandidati imaju na raspolaganju državni aparat. S tim da je taj aparat, što zbog heterogenosti što zbog političkog neiskustva Pokreta, gotovo potpuno prešao u ruke Lige. A što im je omogućilo da preokrenu ishodišnu situaciju i zapravo postanu većinska stranka u koaliciji. A to su napravili vrlo jednostavno: naprosto su se tako ponašali od početka. Pokret pet zvijezda sad mora odlučiti: napustiti koaliciju ili si priuštiti daljnji pad popularnosti. Preuzimanje kormila se ne čini baš izvjesnim.