društvo
Hrvatska Srbija
vijest

Adria Tour kao Memorandum SANU 2.0

Foto: AFP / Denis Lovrović

Pojava koronavirusa inspirirala je raznolike i konkurentske teorije zavjere. “Stvorili” su ga Kinezi da pokore svijet; prenosi se putem 5G mreže; riječ je o laži koju plasira Bill Gates da bi nam putem cjepiva ugradio čipove; zatvorili su nas u karantenu da mogu naseliti migrante i tako dalje. Ima ih još napretek, a vjerojatno i svaka zemlja na svijetu ima neke svoje autohtone. U Hrvatskoj ih dosad nije bilo, a da tako ne ostane pobrinuo se Miroslav Škoro. Krivci su, pogađate, Srbi.

Škoro je svoju teoriju “objasnio” u dvije rečenice: “Kriminalni slučaj zaobilaženja svih sigurnosnih protokola na Adria Touru u Zadru, ‘regionskom’ projektu koji je započeo u Beogradu, nije slučajan propust kako se želi prikazati. Javno pozivam Plenkovića da objavi imena svojih suradnika, lobista te ‘regionske operacije’ u Zadru i onih koji su od Stožera tražili da iz ekonomskih razloga odobri zaobilaženje mjera tog istog Stožera – pa će svima sve biti jasno.” Dakle, ništa nije slučajno. I ne samo da nije slučajno nego se i povijest ponavlja.

Pokušajmo, uz skromnu mobilizaciju mašte, razviti sve implikacije Škorine “teorije”. Dakle, Andrej Plenković se, vjerojatno preko Zooma, sastao s nekim srpskim lobistima, pretpostavljamo iz poslovno-političkih krugova i Novakom Đokovićem. Srpska je strana, znajući da je Plenković narodni izdajnik, jugonostalgičar i autor maturalnog rada o Eduardu Kardelju, ponudila plan: svojevrsni Memorandum SANU 2.0. Cilj plana je zaraza hrvatskog naroda koronavirusom i to u Dalmaciji kako bi se uništila turistička sezona i hrvatska ekonomija. Sve se odvija u formi serije teniskih turnira. Prvi kreće u Beogradu gdje se tenisači zaraze i onda idu u Zadar dovršiti posao. Tenis je odabran u srpskim lobističkim krugovima jer je Novak Đoković protivnik cijepljenja i njemu je svejedno hoće li se zaraziti ili ne. To jest, ionako i sumnja u sam virus.

I plan je uspio. Zaraza se prenijela, Zadar i Hrvatska su završili u svim tim “uglednim Guardianima”, a rezervacije se otkazuju. Ono što Srbi nisu uspjeli oružjem 1991. godine jer je na čelu Hrvatske bio Franjo Tuđman, uspjeli su danas koristeći “nevidljivo oružje” jer je na vlasti anemični izdajnik Andrej Plenković. Riječ je o “regionskoj operaciji” kojoj je krajnji cilj stvaranje nove Jugoslavije. To jest Velike Srbije. No, ipak nije sve izgubljeno. Tu je Miroslav Škoro da prozre tajni plan i spasi hrvatski narod od “srpskog virusa”. Situaciju malo komplicira činjenica da su časne sestre iz Đakova “zaraznije” od velikosrpskog pijuna Noleta, ali zanemarimo na trenutak podatke jer postoji još veći problem. Naime, povijest se ponavlja, 1991. je opet tu. A to znači da bi Škoro morao opet pobjeći u Ameriku. Inače teorija ne drži vodu.