klima
Kosovo
vijest

I Priština se guši

Foto: AFP / Armend Nimani

Prištinske vlasti su posljednjeg dana prošlog mjeseca uvele potpunu zabranu prometovanja privatnih vozila centrom grada. Pustim cestama kretala su se samo službena vozila – osobito policija koja je morala strogo nadzirati zabranu – te autobusi javnog prijevoza koji su postali potpuno besplatni. Ovaj pokušaj zamjene osobnih automobila besplatnim javnim prijevozom trajao je, doduše, manje od 48 sati. On naime ni nije bio zamišljen kao trajna promjena usmjerena poboljšanju kvalitete života u glavnom kosovskom gradu, već samo kao “vatrogasna mjera” nakon bijesnih prosvjeda stanovnika Prištine uplašenih za svoje zdravlje.

Poput mnogih drugih gradova u regiji, Priština je zimi zagušena gustim oblakom smoga koji donosi šokantne razine čestica u zraku. One zabilježene posljednjih tjedana u Prištini su na primjer, prema nekim procjenama, povećavale opasnost od raka pluća za nevjerojatnih 36%. Upravo tim povodom je prije dva tjedna i održan prosvjed tisuća građana Prištine koji su zahtijevali sustavno rješavanje ovog problema. Prosvjed nije bio bez efekta. Promet je, doduše, zaustavljen na manje od dva dana, ali svi vodeći gradski i državni političari obećali su da je ovo pitanje čije se rješavanje više ne može odugovlačiti. Obećanje malo vrijedi, ali pokazuje da postoji pritisak.

No promet nije, dakako, jedini uzrok ovog onečišćenja zraka. Drugi je grijanje, odnosno loženje ne samo jeftinog ugljena, već i svega što se u hladnim zimskim danima može spaliti. Sve to sugerira da se problem ne može riješiti tek promjenom “navika” stanovnika, kao što je to nedavno predložio nizozemski ambasador u Makedoniji kada je kao soluciju za slično zagađenje u Skopju reklamirao – vožnju biciklom. Loženje ugljena ili vožnja starog poluispravnog automobila nije “životni stil”, već nužda. Problem se, drugim riječima, naziva siromaštvo. A to nije nešto što je izgledno da će se riješiti kulturnom “europeizacijom” Balkana.

Dapače, kao što je nedavno pokazao primjer izvoza otpisanih dizelaša iz Zapada na Balkan, odnosi strukturne zavisnosti upravo su jedan od uzroka problema.