politika
vijest

Leti li Ryanair previsoko?

Foto: AFP / Filippo Monteforte

Popularni europski niskotarifni prijevoznik Ryanair prošle je nedjelje otkazao 82 leta, a najavio je da će do kraja oktobra morati otkazivati 40 do 50 letova dnevno zbog nedostatka radnog osoblja koje mora iskoristiti stare godišnje odmore do kraja godine. Ne treba ni naglašavati da su mnogi putnici (procjenjuje se oko 400.000) u šoku i da će pretrpjeti financijske gubitke za koje očekuju naknade. Objašnjenje koje ova irska firma daje, da su “zbrljali s planiranjem rasporeda odmora pilota” poprilično je ublaženo i pojednostavljeno. Do te je “zbrke” došlo kada je irska agencija za regulaciju sektora, Irish Aviation Authority, ove godine odlučilo da sve irske aviokompanije, poput ostalih europskih, moraju na isti način provoditi pravilo ograničenja vremena koje piloti provode na letu (Flight Time limit, FTL) i da im se fiskalna godina podudara s kalendarskom.

Dugi niz godina, od 2003., Ryanair je uspijevao izigrati FTL-pravilo o vremenu provedenom na letu koje je štitilo pilote i posadu od prekomjernog umora – kako dnevnog, tako i akumuliranog, tijekom godine. Budući da je tim pravilom utvrđeno da pilot ne smije prekoračiti limit od 900 sati vožnje godišnje, Ryanair se dosjetio da svoju fiskalnu godinu započne 1. aprila, a završi 31. marta, tako da njegovi piloti s proljećem, kada putovanja postaju učestalija, tek otvore svoju godišnju kvotu. Tako ljeti, kad je vrhunac sezone, nijedan radnik neće zbog FTL-a biti prisiljen uzeti godišnji odmor. Uz to, radnicima se njihov godišnji dodjeljivao na veoma “inovativan” način: mogli su si uzeti neplaćenih mjesec dana tijekom mirnijeg zimskog perioda.

Takav je tip poslovanja značio da Ryanair, kao i još neke irske kompanije, trebaju puno manje zaposlenih od ostalih kompanija. Taj vid konkurentnosti irskih kompanija će se od Nove godine umanjiti. Izvršni direktor Ryanaira Michael O’Leary, već poznat po svojoj aroganciji i gaženju radničkih prava, a nerijetko i potrošačkih, izjavio je da će svi ljutiti putnici koji su se nakon otkazivanja letova ili drugih neugodnosti prilikom korištenja usluga, zakleli na bojkot njegovog prijevoznika ipak ponovno putovati s njim. Ipak, Ryanair je obvezan poštovati europske zakone i platiti odštetu svima koji su kupili karte za otkazane letove. Isto tako, direktor se nekad razmetao izjavama poput one da je svaki radnik slobodan da ode nekom drugom ako nije zadovoljan njegovim uvjetima, a sada nudi bonus do 12.000 funti svakom članu osoblja koji se s neplaćenog godišnjeg vrati na posao. Daleko od toga da ostale kompanije idealno tretiraju svoje radnike, ali donekle tješi to što O’Learyjeva ucjena ne pokazuje efikasnom – neki raspravljaju o štrajku, neki su već ranije “otišli nekom drugom”.